Jaartraject Het ondernemersvuur iDees online Desiree Wassing Ondernemenzoalsikdatwil

Jaartraject het Ondernemersvuur 2023

Huidige status
Nog niet aangemeld
Prijs
2000

In het ondernemerschap gaat het niet alleen maar om gaan met die banaan. Tuurlijk is het lekker om doelen na te jagen en in die actiemodus te zitten, maar het is ook super waardevol om zo af en toe stil te staan, te vertragen en tot jezelf te komen. Juist door beide te doen creëer je balans. Balans in je persoonlijke leven, tussen werk en privé, maar ook tussen inspanning en resultaat. Er ontstaat een flow waardoor je het gevoel hebt dat je op de stroom meegaat. Dat is een heerlijke en vooral ontspannen manier van ondernemen. 

Persoonlijke ontwikkeling
Je kunt er niet om heen als ondernemer dat je tegen thema’s aan gaat lopen in het runnen van je bedrijf. Voor sommige begint het feest met de uitdagingen al voor het starten: ben ik wel goed genoeg, er zijn al zoveel anderen, kan ik het echt wel, wie zit er nou op mij te wachten. Check, belemmerende overtuigingen. Interessant om te onderzoeken. Maar ook gedurende het ondernemerschap komen we ze tegen. 

Uitdaging = groei
De ene heeft straalangst en durft zich niet (online) zichtbaar te maken, weer een ander heeft een issue met zelfwaardering en vindt het lastig om voor zijn of haar prijzen te staan. En dan hebben we nog die financiële uitdagingen, die mindf*ck dat je graag klanten wil, maar dat zo graag wil dat je ze juist niet krijgt. Of dat je zo hard ergens voor werkt, dat je jezelf voorbij loopt en uiteindelijk is diegene die dolenthousiast is vooral jij, in plaats van die mensen die je er mee kunt bedienen. Bummer! Zonder van je energie. Van elk probleem kun je jezelf afvragen: wat kan ik hiervan leren? Wat heb ik anders te doen. Daar zit de groei.

Altijd maar aan-staan
In onze maatschappij is het heel gewoon om 24/7 aan te staan. Altijd online en beschikbaar zijn, is de normaalste zaak van de wereld en wij denken dan ook dat we dat van onszelf moeten verwachten. Dit gaat gepaard met het altijd maar in die actie-modus staan, lekker doorgaan. Elk uur wordt nuttig besteedt, als het al niet elke minuut is. We zijn net een stel op hol geslagen wandelende hoofden die overuren maken . Door die aan-stand is ook het nog eens behoorlijk lastig om te voelen wat we nodig zijn.

Terugschakelen
Door al dat geren en gevlieg in onze snelle wereld zijn we behoorlijk van onszelf verwijderd. En als je even pech hebt, heb je ook nog eens ergens in je leven een trauma opgelopen waardoor je onbewust besloten hebt dat je maar beter niet kan voelen. Nou dan zit je mooi met de gebakken peren. Hoe moet je dan nog voelen wat je dromen zijn? Wie bent? Wat je belangrijk vindt? Waar je blij van wordt? En hoe creëer je dan dat leven in een lagere versnelling tussen de mensen die wel hard door blijven gaan? Allemaal uitdagingen.

Slow ondernemen
Kijk als jij je bewust bent van het feit dat je soms ook wel eens dat wandelende hoofd vol ideeën en gedachtes, dan ben je al een stap verder dan de rest. Je bent je er bewust van. Dan heb de keuze om er wat mee te doen. Door te vertragen kun je ervoor zorgen dat de ruis wegvalt en ga je de dingen helderder zien. Denk maar eens aan dat sauna bezoek, die boswandeling of misschien onder de douche of op het toilet. Daar ontstaan de mooiste inzichten. Dit komt simpelweg omdat je vertraagt, in het nu aanwezig bent en meer uit je hoofd gaat en meer in je lijf komt. 

Kom tot je ondernemerskern
Vanuit daar kun je gaan voelen en nee, dat is niet altijd fijn. Want die gevoelens zijn vaak niet zo zonnig en blij, want anders was je er niet zo van weg gebleven. Het is tijd om ze te zien voor wat ze zijn, er ruimte voor te geven, te erkennen, aandacht te geven, accepteren en als het even kan transformeren. Je komt in verbinding met jezelf en daarmee is de weg vrij om tot je kern te komen. Want waarom ben jij eigenlijk op deze wereld? Ook zit hier het antwoord op de vragen die je hebt. Je komt meer in contact met jezelf en je kunt ontdekken dat je zoveel meer in je hebt dan je denkt.

Jouw natuurlijke flow
Een eenvoudige manier om meer met jezelf in contact te komen is de natuur in gaan. Het is een goede manier om te ontprikkelen, waardoor je brein minder in die aan-stand staat en er meer ruimte komt voor het voelen. Het zal je dan ook niet verrassen dat het jaartraject midden in de natuur gaat plaatsvinden. Om met alle weersomstandigheden samen te kunnen komen is er een mooie tent beschikbaar inclusief een fijne kachel, want alleen al dat vuurtje geeft zo veel plezier. Het is dus echt een offline traject waarbij je elke maand een fijne live dag hebt om samen te komen met een vaste groep deelnemers die zich net als jij willen ontwikkelen om meer in hun natuurlijke flow te komen. De live-dagen zijn een cadeautje waar jij je lekker kunt laten onderdompelen door rust, ontspanning en inspiratie én lekker terug kunt schakelen.  

Ondernemersvuur
In jaartraject het Ondernemersvuur speelt vuur speelt een belangrijke rol. Een centrale rol kunnen we wel zeggen: Het ondernemersvuur. Of beter gezegd: Jouw ondernemersvuur. Het gaat hier om jouw innerlijke vuurtje dat je in je hebt. Daar vind je waar jij mega blij van wordt en wat je zo enthousiast maakt waardoor dat vuurtje over kan slaan op een ander. In de positieve zin. Je kunt er bij de ander zijn of haar vuurtje mee aanwakkeren, omdat je iets raakt wat zij ook belangrijk vinden, waar zij ook plezier uithalen, waar zij ook aan bij willen dragen. 

Transformatie
Maar wat als je dat vlammetje zelf nog niet ontdekt hebt of het nog een klein waakvlammetje is i.p.v. een goed knisperend vuurtje? Of misschien iets te hard loeit, waardoor je alles tegelijk wil doen? Vaak zit er van alles in de weg, zoals negatieve gedachtes, emoties die je remmen of gedrag waardoor je juist het tegenovergestelde bereikt van wat je eigen wil. Maar ook de vele prikkels zorgen voor ruis op de zender. De blokkades die je op je pad tegenkomt kun je gebruiken als brandstof. Onderzoek de uitdagingen die op je pad komen, zie ze voor wat ze zijn. Kijk wat er nodig is om ze te kunnen transformeren en ‘gooi’ die ballast op het vuur zodat het op kan lossen en je vuurtje ruimte krijt om lekker aan te wakkeren. Daar zit de groei als ondernemer én voor je bedrijf.

De maan als rode draad
In het unieke jaartraject vormt de maan de kapstok voor waar we mee aan de slag gaan. Elke nieuwe maan komen we samen bij het ondernemersvuur om aan de slag te gaan met een bepaald thema. Deze thema’s worden bepaald van het zonneteken, ook wel het sterrenbeeld genoemd, waarin de maan op dat moment in staat. De verandering in energie, door de tekens heen, hebben veel invloed op ons en daar kunnen we in het ondernemerschap ons voordeel mee doen. 

Met de stroom mee
We gaan ondernemen door op de stroom mee te gaan, in plaats van tegen de stroom in. Zo, dat scheelt veel energie! In de omschrijving van Ondernemen op het ritme van de maan lees je daar meer over. Naast de thema’s, zoals b.v. plannen, selfcare, overvloed en zichtbaarheid, die door het jaar heen behandeld worden, leer je ook hoe gebruik kunt maken van de energie behorend tot de verschillende maanfases.  We gebruiken de energie van de maan om dichter bij onze natuurlijke flow te komen, waar we in ons leven zo gemakkelijk van afraken.

Herken jij je dit? 

 • je bent altijd maar bezig met waar je naar toe wil;
 • vergeet regelmatig te kijken naar wat je al wél bereikt hebt;
 • je houdt van doorpakken en gaan met die banaan, soms ten koste van jezelf;
 • je weet dat stil zitten goed zou zijn, maar dat doen is een tweede;
 • je hebt de neiging om vanuit het ‘moeten’ te handelen;
 • legt de lat graag lekker hoog, want het kan altijd beter; 
 • je hebt 1001 ideeën waardoor je niet weet waar te beginnen;
 • of je doet juist van alles tegelijk waardoor het ook niet werkt;
 • je rent voor iedereen en vergeet je zelf soms (of vaak);
 • je denkt in oplossingen in plaats van te zijn met wat er is;
 • merkt dat je soms strijd hebt met negatieve overtuigingen;
 • last van ‘je hoofd’ die zich overal mee bemoeid en je remt in wat je wil;
 • je mannelijke kant is goed ontwikkelt, misschien wel iets te goed;
 • nog even dit en nog even dat, jij houdt er van. 
 • wil meer vanuit het voel-stuk ondernemen maar weet niet hoe.
Samengevat ben je een kei in lekker bezig zijn en stappen zetten, maar zit dat je eigenlijk soms best in de weg.  Het is je kracht en je valkuil. Je weet prima dat je het goed is om meer rust in te bouwen, maar weet gewoon niet zo goed hoe.  Voor je het weet ga je maar door en daarmee ben je niet altijd efficiënt bezig, of juist helemaal niet Je handelt vooral vanuit wilskracht in plaats vanuit flow waar je eigenlijk zo naar verlangd. En laten we heel eerlijk zijn; daardoor ben je niet altijd de leukste thuis. Want als je eenmaal in die ik-ram-lekker-door-mijn-eigen-grenzen-omdat-ik-dit-nu-wil-doen-vibe zit, daar word je niet gezelliger van.  Tijdens het jaartraject leer je hoe je gebruik kan maken van die geweldige actiekant én hoe je die meer vrouwelijke kant kunt ontwikkelen, de ruimte kunt geven e.d. zodat je meer balans gaat ervaren. 
 

Dit kun je van het jaartraject verwachten:

 • leert hoe je op de stroom mee kan gaan in plaats van er tegenin;
 • ontdekt welke valkuilen je hebt en hoe je deze kan tackelen;
 • gaat ervaren dat achteroverleunen soms efficiënter is dan knallen;
 • leert vanuit vertrouwen ondernemen in plaats van angst;
 • van de automatische piloot af komen en in contact met jezelf/ je gevoel;
 • afscheid nemen van negatieve gedachtes en patronen die je remmen;
 • meer rust en ontspanning in je leven én het ondernemerschap;
 • balans te ervaren tussen de doe-stand en niets-doen-stand;
 • transformatie op verschillende lagen waardoor je écht verder kan;
 • krijgt inzicht in waarom het niet stroomt en hoe je het wél laat stromen;
 • jezelf en je creatietijd belangrijk maken zodat je groeiruimte hebt;
 • komt (dichter) bij jouw ondernemerskern, je weet wat je écht te doen hebt;
 •  gaatje innerlijke stemmetje vinden / (weer) herkennen;
 • leert ook om energie in te zetten op dat wat voor jou echt klopt;
 • ontdekt dat er veel meer in je zit dan je voor mogelijk had;
 • ondernemen én manifesteren op de energie van de maan;
 • luisteren naar je intuïtie en hoe in te zetten in het ondernemerschap;
 • meer flow in het ondernemerschap en in je bedrijf.

Het doel van dit traject is dat je in contact komt met jouw kern, waardoor je ontdekt wat jij te doen hebt en welke keuzes je te maken hebt. Door je innerlijke stem te herkennen, wordt het steeds gemakkelijker om je blokkades te herkennen en op te lossen. Zo kun je een bedrijf neerzetten die tot in elke cel bij jou past, die 100% matcht bij jouw (ziels)missie  en waarmee jij op een moeiteloze manier impact kan maken.  HOE meer jij vanuit die kern onderneemt, hoe meer het stroomt in je bedrijf. Zowel qua moeiteloosheid, financieel, hoe lekkerder je relaties lopen en hoe meer plezier je uit je werk haalt.

Dit zit allemaal in het jaartraject:

 • 10 live offline dagen bij het ondernemersvuur;
 • 2 online Nieuwe maansessies (aug en dec);
 • 2 live online Volle maan ceremonies;
 • 2 één op één sessies met Désirée;
 • jaar toegang tot Ondernemen op het ritme van de maan;
 • jaar toegang tot Yoga Nidra: Ontspannen ondernemen
 • 24/7 support via de besloten Facebook-jaargroep;
 • extra’s die we nog niet gaan verklappen.

Wil jij leren begrijpen waarom je de dingen zo doet zoals je ze doet? Durf jij het aan om aan de slag te gaan met patronen die steeds maar weer terug lijken te komen als een boomerang?  Wil jij graag ontdekken hoe je vanuit ontspanning, passie en enthousiasme kunt ondernemen in plaats vanuit dat moeten en die druk? Dan is dit traject wat voor jou!

Soowpictures Soowpictures DesireeBoerema2019 0002 kopie scaledJouw transformatiecoach voor dit jaar
Dit jaartraject wordt verzorgd door Désirée Wassing-Boerema. Ze is in 2013 gestart met haar eigen bedrijf iDees online. Dees is zo’n typisch bezig bijtje zoals hierboven beschreven wordt. In de afgelopen 6 jaar heeft ze heel wat stappen gezet waardoor ze inzicht heeft gekregen in waarom ze altijd maar doelen stelde en in die actiestand zat. Ze ontdekte dat het haar voorgeleefd is, ze in de vluchtstand stond door een traumatische ervaring, het één van haar kwaliteiten is én dat ‘workaholisme’ zelfs, echt waar, uit haar DNA-profiel kwam. 

Door de jaren heen ging het haar steeds meer in de weg zitten en vond ze er wat van dat die mannelijke kant zo ontwikkelt was. Ze heeft er echt, hoe kan het ook alles, van alles aan ‘gedaan’ om meer in die vrouwelijke energie te komen. En als je dan met hardnekkige patronen te maken hebt, dan komen er ook hardnekkige levenslessen. De ziekte van Lyme heeft haar dat laatste zetje gegeven om terug te schakelen, écht niets te leren doen en vanuit overgave te gaan leven en ondernemen. Alles gebeurt met een reden, dat is wat ze geloofd. Het is alleen de vraag of je de les eruit wil trekken, je het jezelf waard vindt om het anders te gaan doen zodat de transformatie kan ontstaan. 

In het jaartraject neemt ze je mee op reis en deelt ze haar kennis, ervaring, oefeningen en activiteiten die haar geholpen heeft om meer vanuit haar gevoel te ondernemen en naar haar intuïtie te luisteren. Om vooral vanuit ‘willen’ aan de slag te gaan in plaats van het welbekende moeten. Om dichter bij jezelf te kunnen blijven in wat je doet, zodat jij je volledige potentie gaat benutten. Zodat jij kunt ondernemen zoals jij dat wil.

Lees ook: “Mijn ondernemerskern: een ui die ik door de jaren heen afpel”

De live dagen vinden plaats in Onnen. Om precies te zijn aan de Mottenbrink 1E. We zitten helemaal achter in het land, lekker in de natuur. Daar staat een fijne tent klaar met een warme kachel en een goed kop thee. In de koudste maanden kan het zijn dat we binnen zitten zodat we niet alleen maar zitten te bibberen. 

Deze zijn in de basis altijd rondom de Nieuwe maan van de desbetreffende maand. Deze data volgen binnenkort. In augustus en december wordt er een online module in de ondernemersacademie gezet. Dan kun je ze in de vakantie en tijdens de drukke december maand op je eigen moment doorlopen.

De live dagen dure over het algemeen van 14.30  uur tot 19.30 uur. Inloop is tussen 14.00 uur zodat er tijd is voor een fijn smudgebad (door salie/kruiden te branden zorgen we er zo voor dat er geen negatieve energieën aan je blijven plakken en je ‘zuiver’ de tent in kan stappen). Om stipt 14.30 uur zullen we starten. De dag duurt ongeveer tot 19.30.00 uur. Soms kan het wat eerder afgelopen zijn en de andere keer kan het wat langer duren. Uitloop maximaal tot 20.00 uur is het uitgangspunt.

We zitten in een tent midden in de natuur. Als de buitentemperatuur niet zo hoog is, is het dus verstandig om lekkere warme kleding aan te doen. Beter te veel dan te weinig; uittrekken kan altijd. De tent is voorzien van een kachel, dus het kan wel zijn dat je kleding gaat ruiken. Hou daar eventueel rekening mee. Het is fijn om een kussentje mee te nemen waar je op kunt zitten. Fleecedekens zijn er voldoende, die kun je lekker gebruiken. 

Neem je eigen avondeten mee om lekker in de pauze op te kunnen eten. Trek eventueel ook warme kleding aan voor de koudere dagen. En misschien handig: we moeten door het land naar achteren lopen, dus trek niet je witste en nieuwste schoenen aan. Ook fijn om lekkere dikke sokken mee te nemen, want de schoenen gaan uit in de tent.

Wat als ik een dag mis? 
Het zou natuurlijk super jammer zijn als je een dag moet missen. Als je ziek bent of er komt onverhoopt iets anders tussen dan is dat gewoon balen. Het is namelijk zo fijn om offline samen te kunnen komen. Maar, hey er is een troost: je krijgt een online les zodat je zelf met de oefeningen aan de slag kunt gaan. Als je het leuk vindt kun je ook altijd even je groepsgenoten vragen om je bij te praten en/of hun ervaringen met jou te delen, zodat je er nog een beetje van mee kunt genieten.


Elk half jaar heb je een één op één sessie met Desiree die jullie in overleg gaan invullen. Je kunt deze inzetten op een moment dat je echt vastloopt, in de knoop zit of voelt dat er een belangrijke stap aan staat te komen waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken. Je kunt hierbij denken aan een business reading (boodschappen van je onderbewuste), een healingsessie (blokkades transformeren) of een EFT behandeling (werken aan belemmerende overtuigingen). Er komen nog wel meer mogelijkheden bij, die volgen later.

De groep zal maximaal uit 8 personen bestaan. 

Je hoeft niets te weten over de maan om aan dit traject mee te doen. Het is ook niet zo dat we het elke keer over de maan gaan hebben. We gaan de energie van de maan vooral gebruiken om in onze eigen natuurlijke flow te komen en mee te liften op de stroom. De Nieuwe maan en Volle maan bepalen vooral de momenten waarop je wel of niet aan de slag gaat én deels de inhoud van de dagen. Op één van de dagen gaan we wat uitgebreider in op de maanfases zodat je, als je wil, ook door de maand heen kunt gaan ondernemen op het ritme van de maan. 

Grote veranderingen zijn niet in één dag gerealiseerd. Het is een proces waarbij je leert met vallen en opstaan. Daar gaan we samen een jaar mee aan de slag, zodat je eventueel tijdens de valmomenten hulp hebt om op te krabbelen. Maar ook om al het geleerde eigen te maken. Hoewel sommige nieuwe kennis quick wins kunnen zijn, zullen er veel elementen zijn die juist tijd nodig hebben om te integreren in je leven. Het is fijn om er de tijd voor te hebben, juist omdat het nu even niet snel hoeft en we het moeten willen laten afzwakken.

In 2022 is het eerste jaartraject het Ondernemersvuur. Je kunt het zien als een introductiejaar en daarmee heb je geluk want je betaald een introductieprijs. En extra leuk, de kans is heel grot dat er nog toffe extra’s bijkomen die gedurende het traject toegevoegd gaan worden. Krijg je er gewoon bij. Om even concreet te zijn: zoals het nu lijkt gaat het jaartraject volgend jaar hetzelfde kosten als het Flow-jaartraject de Limited Edition (€3000). 

Scroll naar boven