8 Flowjaardag proost e1647329661664

Flow-jaartraject 2023

Huidige status
Nog niet aangemeld
Prijs
3000

Oké die online media horen inmiddels helemaal bij het ondernemerschap. Maar dat betekent niet dat we alles online moeten doen. Soms is het fijner om gewoon lekker offline samen te komen, even geen beeldscherm voor je neus te hebben en in real life te kunnen sparren. Vind jij dit fijn én wil jij graag groeien met jouw bedrijf? Dan is deze Limited Edition van het Flow-jaartraject 2023 wat voor jou.

Als ondernemer blijft het belangrijk om te investeren in groei. Waar de een groei vindt in het sterker neerzetten van zijn/haar bedrijf door bijvoorbeeld kritisch te kijken naar je ondernemersplan (of die überhaupt eens te gaan maken), zit voor de ander vooral de groei in het stukje planning, overzicht en focus behouden. Weer een ander heeft die basis prima staan maar heeft nog grote slagen te maken op gebied van (online) zichtbaarheid en heeft daarbij misschien wel wat mindset-dingentjes te overwinnen die hem of haar tegen houdt.

Tijdens de Limited Edition van het Flow-jaartraject 2023 ga je volop aan de slag met verschillende thema’s die jou gaan helpen om als ondernemer te groeien,  je online zichtbaarheid vergroten en je bedrijf te laten groeien. 

Ondernemen

Hoe wil jij het liefste leven, wat heb je allemaal in je om een uniek bedrijf neer te zetten, waarin wil jij van betekenis zijn en met wie werk je het liefst? Welke ervaring kun jij inzetten om anderen verder te helpen? Door datgene te doen wat je het leukste vindt en je bedrijf zo inricht qua producten en verdienmodel zoals bij jou past, kom je tot een uniek en onderscheidend bedrijf waar jij elke dag met plezier aan bouwt én de wereld een beetje mooier maakt. Je wilt ondernemen zoals jij dat wil; ondernemen om jouw voorwaarden. Want als jij dichtbij jezelf blijft in alles wat je doet, trek je ook klanten aan die écht goed bij jou passen. 

Social Media

Strategisch inzetten op een manier die bij jou past. Als je weet wat je voor een ander kan betekenen en waar je voor staat, dan wil je dat de wereld in zenden. Jouw boodschap delen om anderen te inspireren en te activeren. Daarvoor heb je wel te weten hoe je over wil komen, hoe je dat doet, via welke kanalen jij je doelgroep kan bereiken, wat je hier voor nodig hebt en wie je daarbij kunnen helpen. Een concreet actieplan geeft structuur en rust. Vervolgens is het ook super interessant om met regelmaat je statistieken te bekijken om te ontdekken waar jij je tijd beter niet meer aan kunt verspillen en waar je juist meer van zou moeten doen. 

Online ondernemen

Het is helemaal hot en niet meer weg te denken. Helemaal in deze tijden. In no-time schieten de online workshops, trainingen en programma’s het web op. Er lagen al veel kansen op gebied van online diensten, maar nu helemaal. De hele wereld is vliegensvlug gewend geraakt aan het online leven en daar kun jij je voordeel mee doen. Of je nu je offline dienst wil aanvullen met online elementen of hele programma’s online wil gaan uitrollen. Er is zoveel mogelijk. Je bereik is online zoveel groter, dus jij kunt daarmee je impact ook onwijs vergroten. En ook tof, je kunt er passief inkomen mee creëren. Dat is extra leuk meegenomen.

Plannen

101 ideeën waar je wel mee aan de slag wil en daardoor eigenlijk niet weten waar te beginnen én dus maar niet in de actiestand komen. Of misschien ga je als een malle maar doe je alles door elkaar. Je kunt ondernemen op gevoel of juist heel erg vanuit een plan. Juist de mix blijkt het meest effectief en fijnste. Doelen stellen, in de actiestand om daar te komen, in mogelijkheden denken. Ondertussen steeds bij jezelf checken wat echt bij jou past. Je hoeft niet alles te doen wat een ander doet, misschien juist niet. Een globaal plan geeft richting, er is ruimte om onderweg nieuwe dingen op je pad te laten komen. 

Stilstaan

Het is en blijft belangrijk om af en toe stil te gaan staan. In onze dagelijkse actiegerichtheid rollen we vaak van de ene actie in de andere, zonder even goed af te stemmen of het wel nut heeft wat we aan het doen zijn. Het kan heel verhelderend werken om eens uit je hoofd te stappen en vanaf een afstandje te bekijken wat je aan het doen bent. Klopt het wel bij wat je wil bereiken? Is dit de meest effectieve manier? Past het echt bij jou? Heb je bij te sturen? Of eens terug te blikken, kijken naar wat je wél gedaan hebt, trots te zijn op datgene en successen te vieren. Want als puntje bij paaltje komt, ben jij echt wel lekker bezig geweest. 

Selfcare

Hoe je voor jezelf zorgt heeft heel veel invloed op je bedrijf én vooral op wat jij doet. Als je niet lekker in je vel zit of misschien wat moe bent, ga je meer tegen dingen aanhikken en rommelen negatieve gedachtes meer aan de oppervlakte. Die stemmetjes gaan harder en harder praten, waardoor je eerder vanuit angst aan de slag gaat om die ene post te schrijven, je story deelt of misschien dat webinar lanceert. Net als in real life voelen we dat aan met als gevolg je klanten niet ‘happen’ en ga zo maar door. Je wilt vanuit fijne vibes je bedrijf zichtbaar maken, want dat werkt aantrekkelijk. Soms is achteroverleunen het toverwoord.

Cheerleader

Hoewel we snel geneigd zijn om alleen te ondernemen, is het zoveel fijner, leuker en effectiever om het samen te doen. Dat je even advies kan vragen over thema’s waar jij nog niet zoveel van afweet. Iemand om even mee te sparren als je twijfelt wat je het beste kunt doen. In het Flow-jaar heb je niet alleen je medeondernemer maar óók een coach, namelijk Désirée Wassing-Boerema, die voor je klaar staat met een peptalk, tips en tricks of wat je maar nodig hebt. 1 ding is zeker. Jij hebt dit jaar een cheerleader. Iemand die je aanmoedigt bij datgene wat je spannend vindt, tips geeft als je ze nodig hebt én juicht bij je succesjes.

Jaarprogramma

Dit programma is interessant voor elke ondernemer die zijn of haar bedrijf naar een hoger niveau wil tillen en daar serieus mee aan slag wil gaan. Of je nou nog aan het begin staat van je ondernemerscarrière of al even bezig bent. Er is altijd ruimte voor groei, het aanscherpen van je plannen en het leren van nieuwe dingen. Én voor diegene die het vooral eens fijn een jaar SAMEN willen doen. 

In dit programma krijg je:

 • jaar lang offline en online support van Désirée Wassing-Boerema;
 • ingang tot en online zichtbaarheid in het netwerk van Désirée;
 • een jaar lang samen werken met max 6 andere ondernemers;
 • één op één sessies voor de nodige verdieping;
 • fijne groep gelijkgestemden om mee te sparren;
 • praktische ondersteuning waar nodig;
 • alles online en altijd beschikbaar (tijdens het jaar);
 • combinatie van kennis/ervaring delen en coaching;
 • 24/7 je vragen stellen en sparren;
 • de basis staat, de rest ontstaat #vraaggericht;
 • jij gaat er voor en we doen het samen;
 • coaching vanuit zakelijke nuchtere (en soms wat spiri-wiri) kant;
 • je leert ondernemen zoals jij dat wil;
 • social media inzetten op een manier die bij jou past;
 • inspiratie op gebied van plannen, mindset, selfcare;
 • aan de slag met online, ondernemen en social media
 • dromen, durven en vooral DOEN;
 • uniek traject in (Noord-)Nederland.

“De combinatie van offline groepssessies, maandelijkse één op één sessies, de gedeelde Facebook-groep en de online trainingen is een perfecte combinatie. Zo kun je na een offline dag altijd online verdieping vinden in de online trainingen of de wat meer persoonlijkere thema’s bespreken tijdens een coachcall. Loop je tussendoor ergens vast dan stel je gewoon je vraag in de groep. Zo loop je nooit vast en kun je stappen blijven zetten.”

De grootste uitdaging bij het ontwikkelen en laten groeien van jouw droombedrijf, zit hem vaak in het dicht bij jezelf blijven. Voelen wat je wil, wat bij je past en daarvoor durven gaan. Af durven wijken van wat anderen zeggen dat je zou moeten doen én vooral niet één op één na doen wat anderen doen. Want iedereen is anders, bij iedereen past iets anders én dus werkt het ondernemerschap ook voor iedereen anders. Om keuzes te maken die bij jou passen, moet je wel de kennis en ervaring in huis hebben van de mogelijkheden. Zodat jij bewuste keuzes kunt maken, knopen kunt doorhakken en het gewoon gaan DOEN. 

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

“Na dit jaar zit je helemaal in je eigen Ondernemersflow. Je hebt een manier gevonden hoe jij fijn in én aan je bedrijf kan werken. Je weet hoe je de focus er in kan houden en wanneer het tijd is om stil te staan. Je ontwikkelt als het ware je eigen methode om te gaan ondernemen zoals jij dat wil en vooral vanuit ontspanning te ondernemen. Je leert de methodiek eigen  te maken, zodat het goed voelt dat je er zelf mee verder kan na het jaar.

De totale waarde van het programma is meer dan €7500. Loopt lekker op met alle toffe online programma’s die je er ook nog eens bij krijgt. Deze ronde kun je mee doen voor een prijs van €3000,- zodat jij dit jaar volop support krijgt om jouw bedrijf een flitsende start te geven of een fijne boost. Alles met als doel dat jij meer kunt gaan ondernemen zoals jij dat wil met al het moois wat daarbij komt kijken. 

Wil jij

 • een concreet meerjarenplan hebben voor je bedrijf;
 • en helder bedrijfsplan met sterke basis waar je verder op kan bouwen; 
 • concrete doelen stellen: weten waar je staat en waar je heen wil;
 • weten hoe jij je kan positioneren, onderscheiden van de rest;
 • leren hoe je social media strategisch en dus effectief inzetten
 • een concreet actieplan zodat je social media gestructureerd in kan zetten;
 • weten hoe jij jezelf en bedrijf online kan presenteren (blogs, video enz).
 • leren hoe je Instagram, LinkedIn, Facebook e.d. in kunt zetten;
 • ondersteuning bij online marketing: website, nieuwsbrief, webinars enz.
 • (online) zichtbaar worden/ vergroten op een manier die bij jou past;
 • weten hoe jij klanten kan werven op een manier die bij jou past;
 • klanten aantrekken die écht je ideale klant zijn;
 • werken aan je positieve mindset; wat jij wil gaat gewoon lukken!

  en meer van bovenstaande? Meld je dan aan voor het Flow-jaartraject.

“Het is super fijn om een jaar lang samen aan de slag te gaan met een groepje ondernemers die óók zin hebben om een jaar lang te knallen. Dit alleen al werkt motiverend en inspirerend. Wanneer je vastloopt kun je altijd terugvallen op de groep en ook Désirée staat voor je klaar. Lekker de hulp durven vragen en je kunt weer verder.”

Je ontdekt hoe jij jouw ondernemersplannen het beste aan kan pakken, zodat jij gaat ondernemen zoals jij dat wil en social media in zet op een manier die bij jou past. Doen wat je het liefste doet, daarmee van betekenis zijn voor een ander, de wereld mooier maken én je boterham mee verdienen. 

Wil jij bovenstaande graag leren om je eigen klanten beter te kunnen bedienen? Dat kan natuurlijk ook. Alles wat je leert kun je ook toepassen op je eigen klanten. Ook is het mogelijk om specifieke situaties van klanten in de groep te gooien of b.v. tijdens een social media strategie-dag een strategie voor een klant uit te zetten. 

Heb jij zin om een jaar lang samen met een kleine groep enthousiaste ondernemers én Désirée Wassing-Boerema aan de slag te gaan om jezelf als ondernemer, je bedrijf en je socials een boost te geven? Vind je het fijn om dit te doen in de vorm van offline groepsdagen, één op één sessies en online verdiepingsmogelijkheden? Dan is Flowjaartraject 2023 wat voor jou!  

Désirée Wassing-Boerema

Désirée startte begin 2013 haar bedrijf iDees online en creëerde zo haar eigen werk. Sindsdien is ze fulltime bezig met het (online) ondernemerschap en social media. In de afgelopen jaren heeft ze haar bedrijf helemaal over de kop gegooid om het af te stemmen op de fase van haar leven waar ze nu in zit. Ze heeft een Baby-proof bedrijf (nog zonder baby, maar dat komt vast).

Waar ze eerst voor veel ondernemers de praktische kant op zich nam zoals het beheren van websites, het versturen van e-mails en onderhouden van social media, richt ze zich nu op het overbrengen van haar kennis en ervaring zodat andere ondernemers er zelf mee verder kunnen. Dit is veelal in de vorm van online programma’s en unieke events zoals de Mastermind-weken. Voor iDees online doet ze nog steeds alles zelf, zodat ze lekker bij blijft en, als het even kan,  voor kan lopen om jou te inspireren. 

Désirée in een paar woorden samengevat: 
Werkcreator 💫 Vuuraansteker 🔥 Kickstarter 🚀 Gangmaker 💨 Confettiplopper 🥳

Vind je het fijn om even af te stemmen voor welk Flow-jaartraject jij het beste kan gaan, wil je weten of het aansluit bij wat jij graag wil en/of heb je andere vragen? App of bel Desiree via 06-43456343 of mail naar info@ideesonline.nl.

Wil je wat meer beeld bij krijgen bij wie Désirée nou eigenlijk is? Bekijk onderstaande video om haar wat beter te leren kennen. Je mag natuurlijk ook altijd even op haar LinkedIn-profiel, Instagram-account of Facebook-pagina koekeloeren. 

Video afspelen

Veel gestelde vragen

Heb je een vraag over het Flow-jaartraject? Kijk even bij deze onderstaande veel gestelde vragen of die van jou erbij staat. Klik op de vraag om het antwoord te bekijken.  

Dit traject start in juli van 2022. Om precies te zijn met een tweedaagse op 11 en 12 juli. Ben je dan op vakantie en wil je wel dolgraag mee doen? Je mag altijd online aanhaken of we plannen voor of na je vakantie een inhaalsessie.

Nee, het traject is voor elke ondernemer die zijn/haar bedrijf graag een boost wil geven door er een jaar lang samen voor te gaan. De inhoud van het programma is zo ontwikkeld dat jij aanpakt wat jij nodig hebt. En er zijn genoeg mogelijkheden voor extra verdieping, zoals in de één op één sessies en tijdens de live-dagen waar je jouw thema in de groep kunt gooien. 

Ja zeker! Ook dan is het interessant om deel te nemen. Want voor je het weet zit je in de ondernemerssleur en heb je niet meer door dat je eigenlijk niet meer aan het doen bent wat je het liefste zou willen. Het is fijn om even met een kritische blik naar je bedrijf te kijken en te ontdekken waar je bij kunt schaven. Daarnaast kun je het jaartraject ook gebruiken om nieuwe (online) producten of diensten te gaan ontwikkelen en je social media strategie te verbeteren en nieuwe tips en tricks te leren. 

Dat kan zeker.  Tijdens het programma krijg je verschillende opdrachten en oefeningen waardoor je meer beeld krijgt bij wat je kan of wil gaan doen. Het social media deel kun je prima inzetten om je stappen die je zet te delen. Juist als je nog geen bedrijf hebt, kun je heel gemakkelijk al een netwerk opbouwen. Het jaarprogramma helpt je om de basis als een huis neer te zetten en vandaar uit te gaan communiceren. 

Nee. Het is juist leuk om te mixen en matchen. Vanuit elk vakgebied kijk je weer anders tegen dingen aan. Leuk juist om elkaar daarmee te kunnen versterken en wie weet ontstaan er leuke samenwerkingen. 

Ja, zeker! Los van het feit dat de inhoud van het jaarprogramma alleen als super waardevol is, leer je ook andere enthousiaste ondernemers kennen die jou ook gaan inspireren. Je leert hoe je een strategie uitzet en hoe je die elk kwartaal aanscherpt. Zo ga je er steeds meer uithalen. Als jij wel behoefte hebt aan een rode draad en wil weten welke berichten jij kunt plaatsen om je doelen te bereiken, meer klanten wil trekken met behulp van social media….dat ben je hier op het juiste adres.

Lekker blanco er in gaan, dat is juist fijn. Vanaf het begin ga je het direct goed aanpakken. Waar velen maar gewoon begonnen zijn, start jij met het uitwerken van een plan om het direct strategisch aan te pakken. Handig toch? Je leert tijdens het jaarprogramma hoe je de profielen professioneel inricht en hoe je het in kunt zetten. De online programma’s zijn hier heel fijn bij, kun je zo vaak terugkijken als je wil. In de besloten Facebook-groep kun je alle vragen stellen die op je pad komen. Zo hoef je nooit vast te lopen. 

Ja zeker, dat is wel de bedoeling. Op de eerste drie dagen is altijd een vol programma, waarin we elkaar leren kennen, aan de basis van je bedrijf gaan werken en met je social media strategie aan de slag gaan. Daarna volgen er allemaal dagen waarop ook ruimte is om de laptop erbij te pakken, aan de slag te gaan met je acties én support te krijgen waar nodig. Als je tussen de live-dagen door een keer praktische support nodig hebt, mag je altijd aan de bel trekken. Misschien kan iemand uit je jaargroep je op weg helpen, kan Desiree wat quick tips geven of ze maakt een how-to video waarin ze uitlegt hoe het werkt. Alles met als doel om niet vast te hoeven lopen.

Ja zeker, want elke ondernemer heeft natuurlijk zijn/haar eigen uitdagingen in het ondernemerschap. Tijdens de één op één sessies kun je verdieping krijgen op de thema’s waar jij wel wat extra hulp bij kunt gebruiken. Daarnaast zijn er Mastermind-dagen (dag 4 en 5) waarop je jouw thema in de groep gooit en iedereen met je mee gaat denken, waarna je daarna direct in de actiestand gaat om te knallen. Ideaal. 

We doen er alles aan om een totaalconcept te bieden en je krijgt hulp waar nodig. O.a. tijdens live-dag 4 t/m 8, met een praktische middag waarbij je direct hulp kunt krijgen waar nodig. Verder kun je tijdens de coachcall de nodige hulp krijgen, via de besloten Facebook-groep en eventueel via Whatsapp. Heb je tips nodig over hoe bepaalde dingen werken, dan kunnen we dat meestal prima tussendoor even oppakken. Heb je vragen over wat je moet regelen als starter, overal krijg je antwoord op. Door de aanwezige ervaring kan dit als een shortcut werken en kun je veel tijd besparen. Veel ondernemers willen alles zelf doet en daar houden we ook van. Maar in sommige gevallen kun je het werk beter aan een specialist overlaten. We hebben een netwerk met elkaar en kunnen aanbevelingen doen als je daar behoefte aan hebt. 

 Ja, in overleg is dat mogelijk. Je betaalt het bedrag dan verspreid over de eerste zes maanden van het jaar. Neem even contact op met Désirée om de mogelijkheden voor jouw situatie te bespreken. Je kunt haar bereiken op 06-43456343 of mail naar info@ideesonline.nl

De livedagen zijn bij Désirée Wassing-Boerema op kantoor: iDees online, Mottenbrink 1E in Onnen (Groningen). Daar is een fijne ruimte om met elkaar aan de slag te gaan en de hele dag te vertoeven. De locatie ligt in een prachtig gebied, fijn om bijvoorbeeld in de pauze even een wandeling te kunnen maken. Woon je niet in de buurt en vind je het fijn om de dag ervoor al te komen en/of na de Flow-jaardag niet naar huis te rijden? Op het terrein is een AirBnB locatie. Vraag Désirée even naar de mogelijkheden, app of bel 06-43456343. 

Vanaf 09.30 uur kun je inlopen voor de koffie en klets, om 10.00 uur gaan we los. Om 16.00 uur ronden we af. Tot 16.30 uur kun je gezellig blijven om na te kletsen en andere zaken met elkaar te bespreken.

De live dagen zijn op 11 en 12 juli, dinsdag 13 september, maandag 24 oktober, maandag 28 november en maandag 29 december. Daarna volgt er in maart en in juni nog een live-dag. Op dag 1 nemen we de data door met elkaar. Mocht er een datum zijn waarop je niet kan, dan kan dit in de groep gegooid worden en kunnen we hem verplaatsen op een moment dat iedereen kan. De datum voor maart en juni prikken we samen. 

Het is natuurlijk het leukste als je erbij kan zijn tijdens de Live-dagen. Maar ben je een keer ziek of is er iets anders waardoor je niet in de gelegenheid bent om erbij te zijn, dan is dat natuurlijk super jammer.  Het is dan sowieso fijn om na de Flow-jaardag met de groep, of iemand uit de groep even een moment te prikken om bij te kletsen. Je krijgt van mij dan een één op één Inspiratie-uur voor het stukje extra verdieping met betrekking tot het thema van die dag. Zo word je uitgebreid bijgepraat zodat het lijkt alsof je niets gemist hebt.

Handig om een notitieboek mee te nemen. Neem je laptop mee, die komt vast ook regelmatig van pas. Ook de Weekplanner (die je krijgt op dag 1), elke keer meenemen, net als je Social Media Canvas. 

Lunch neem je zelf mee, dan kun je lekker dat eten wat jij het liefste eet. Op locatie is een koelkast en magnetroncombi waarin je jouw maaltijd en tussendoortjes kunt bewaren en opwarmen. Koffie, thee, lekkers en fruit staat allemaal voor je klaar. 

Met de Limited Edition van het Flow-jaartraject kies je heel bewust voor het offline samen komen. Dan is het natuurlijk vervelend als de offline dagen opeens online moeten zijn. Volgens mij hebben we corona wel uitgezwaaid en kunnen we gewoon lekker knallen met z’n allen. 🙂 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven