Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Ontprikkelweekend

23 september 2022 @ 17:00 | 25 september 2022 @ 17:00

€250
Ontprikkeldag voor ondernemers 1

Heb je behoefte aan tijd voor jezelf? Wil je lekker tot rust komen, terugschakelen en lijkt het je fijn om dit midden in de natuur te doen? Dan is een Ontprikkelweekend wat voor jou!

Goed voor jezelf zorgen is soms best een uitdaging met alle ballen die we hoog te houden hebben: je werk, gezin, huishouden en noem het maar op.  Het kan heel fijn zijn om zo nu en dan je even terug te trekken. Tijd voor jezelf te hebben zodat je eens goed kan inchecken bij jezelf hoe het met je gaat of ruimte voelt om na te denken over wat je misschien anders zou willen zien in je leven. Een Ontprikkelweekend is een fijne manier om even in je eigen bubbel te stappen.

Ontprikkelen
Door de dagen heen worden we aan mega veel prikkels blootgesteld. De telefoon heeft daar echt een enorme explosie bovenop gegooid. Het gevolg is dat ons hoofd continue aan staat en dat zorgt er voor dat we minder goed kunnen voelen hoe het gaat, wat we nodig hebben of wat we willen. Met ontprikkelen ga je stap voor stap prikkels wegnemen, waardoor er weer ruimte komt voor datgene wat écht belangrijk is.

Offline ‘zijn’
Het zal je vast niet verrassen dat het de bedoeling is om lekker een wekend offline te zijn. Schakel op Whatsapp je automatische beantwoorder in, doe het zelfde voor de e-mail en zorg ervoor dat de belangrijkste mensen om je heen weten dat je even in je coconnetje zit. Even niets of niemand die aanspraak op je kan maken, geen afleiding van verschillende apps en social media. Kan soms even schakelen zijn, maar je hebt hem op deze dagen echt niet nodig. Juist niet.

Tent midden in de natuur
Om lekker te kunnen ontprikkelen is in de natuur zijn al een goede eerste stap. Daarom heeft Désirée Wassing-Boerema een mooie plek klaar gemaakt achter in het land, waar jij je tent neer kunt zetten. Even geen muren om je heen maar bomen, alleen dat is al fijn. Geen wifi, maar pen en papier. Geen centrale verwaming maar een warm vuurtje. Lekker het gefluit van de vogeltjes horen, de kippen die rond de tent scharrelen. Heerlijke ingrediënten die het leven eenvoudiger maken en daarmee zorgen voor ontspanning.

De kracht van stilte
Een andere element die zorgt voor ontprikkeling is stilte. Voor veel mensen best spannend en misschien wat ongemakkelijk. Maar het gaat heel snel wennen en je gaat het echt fijn vinden. Door stil te zijn en daarmee dus ook niet sociaal te hoeven zijn, haal je echt een enorme prikkel weg. Je hoeft niet te praten, geen rekening met anderen te houden, niet na te denken over wat je gaat zeggen. Je kunt veel gemakkelijker bij jezelf blijven om je eigen gedachtes en gevoelens te onderzoeken.

Vuurgesprekken
Heb je wél zin om even te kletsen? Komt helemaal goed. In de basis zijn we stil tijdens dit weekend, maar je mag natuurlijk best praten als er anderen zijn die daar ook behoefte aan hebben. Je kunt dan naar de vuurplaats toekomen. Tref je daar iemand? Heb je geluk en kun je gezellig kletsen of even delen waar je mee worstelt. Daarnaast zal er op de zaterdag sowieso een kampvuur aangestoken worden waarbij de mogelijkheid is om in de groep te delen wat je maar kwijt wil. Heb je écht even hulp nodig omdat b.v. de emoties hoog oplopen? Dan kun je altijd even bij de tent van Désirée Wassing-Boerema aankloppen.

Yoga Nidra
Een ander belangrijk element in dit weekend is het beoefenen van Yoga Nidra . Yoga Nidra wordt ook wel slaapyoga genoemd. Je hoeft hiervoor enkel stil te liggen onder een dekentje, dus geen gekke of ingewikkelde bewegingen. Yoga Nidra helpt om je gedachtes in je hoofd te verminderen en de gedachtes die je hebt juist positiever te maken. Tijdens zo’n sessie kun je nog dieper ontspannen dan tijdens het gewone slapen. Je kunt het echt zien als een powersessie, want 1 uur Yoga Nidra is vergelijkbaar met 3 à 4 uur slaap. Zowel op de zaterdag als op de zondag zal er een sessie zijn waar je aan deel kunt nemen als je daar zin in hebt. Geen zin? Dan vooral lekker niet meedoen. 😉

Voeding
Als je dan toch zo lekker bezig bent, is het ook fijn om gezond en lekker te eten. Sowieso gaat het eten al meer een beleving worden als je al wat stappen ontprikkelt bent. Eten zonder afleiding helpt om meer te proeven, bewuster te eten en waar te nemen wanneer je genoeg gehad hebt. Door de stilte, rust en de ontspanning krijg je veel meer rust in je hoofd. Logisch gevolg is dat je zintuigen veel meer ‘aan’ gaan. Daarmee wordt de biologische vegetarische maaltjes een feestje. Je gaat dingen ruiken die je anders niet zou ruiken en de smaken worden intenser. Stel je eens voor: er wordt een heel weekend voor JOU gezorgd. Alleen dat is al een heerlijke gedachte. <3

Boswandelen
Tijdens het Ontprikkelweekend kun je ook lekker aan de wandel gaan. Het basiskamp bevindt zich op loopafstand van het Appelbergenbos in Glimmen. Een heerlijk bos met mooie paden tussen de maisvelden, wilde bloemen én leuke slingerpaadjes tussen de bomen door. Daarnaast zijn er verschillende routes richting de Onnense polder waarbij je simpelweg niet kunt verdwalen.  Al met al verschillende leuke wandelopties voor als je toe bent aan een potje beweging. Zin om lekker aan de wandel te gaan? Doe je dat. Blijf je liever op het terrein. Ook goed.

Ontprikkelweekend
Je bent welkom vanaf 15.00 uur om de tent op te zetten. Fijn als je er uiterlijk om 16.30 uur bent zodat iedereen de tent rond 17 uur heeft staan en we samen kunnen starten. Het weekend volledig verzorgd met ontbijt, lunch, avondmaal, thee, fruit en lekkers. Je hoeft zelf dus niets mee te nemen qua eten. Tussen 16.30 en 17.00 uur zal de afronding zijn op de zondag. Zorg ervoor dat je die avond niets hoeft, zodat je nog even lekker thuis kunt nagenieten van het fijne weekend.

Dit krijg je:

 • Weekend op een fijn plek samen zijn met gelijkgestemden
 • Verblijf op een besloten natuurcamping midden in de natuur
 • Heerlijke biologisch en met liefde klaargemaakte maaltijden
 • Ontspannende live Yoga Nidra sessies
 • Verbindende vuuravonden
 • Onbeperkt thee, fruit en lekkers
 • Support van Désirée Wassing-Boerema waar nodig
 • Account bij de Ondernemersacademie (als je die nog niet hebt)
 • Toegang tot de besloten Facebook-community

Aanmelden
Ben jij toe aan een Ontprikkelweekend? Blok het in de agenda en meld je direct aan. Er is een beperkt aantal plaatsen (max 6) dus als je er bij wil zijn, wacht dan niet te lang. Kosten voor dit weekend bedraagt 295 euro. Omdat dit de eerste keer is, kun je nu 45 euro korting krijgen en betaal je 250 euro excl. btw.

Start: vrijdag 23 september 17.00 uur
Einde: zondag 25 september 17.00 uur

Klinkt goed, ik wil me aanmelden!

Locatie
We komen samen aan de Mottenbrink 1E, 9755 PP Onnen. Helemaal achter in het land is een heuse natuurcamping ontstaan. Midden in het hoge gras zijn cirkels gemaaid waarin jij je tent neer kunt zetten. Er is beperkte parkeergelegenheid op het terrein. Je kunt de auto ook prima aan de kant van de weg parkeren. Nergens zit je met parkeerkosten. Wanneer je het terrein op komt, loop je bij de brievenbussen rechts het pad op, helemaal naar achteren. Eenmaal op het gras loop je langs de moestuin naar achteren en bij het houten schuurtje ga je naar links. Daar zie je de tent dan wel staan. We verzoeken je de autosleutels na aankomst bij af te geven zodat deze in geval van nood verplaatst kan worden.

Meenemen
Heerlijk zo’n Onptrikkelweekend maar wat moet je allemaal meenemen? Hieronder een lijstje met wat tips:

 • Tent, matje en slaapzak
 • Fleecedeken of extra deken
 • Waterfles (minimaal 1 liter)
 • Yogamat voor de Yoga Nidra sessies
 • Kussentje(s) voor de Yoga Nidra sessies
 • Dikke sokken als je dat prettig vindt
 • Chille (warme) kleding
 • Warme kleding voor bij het vuur
 • Toiletartikelen

En eventueel:

 • Notitieboekje en pen
 • Leesboek
 • Wandelschoenen
 • Verrekijker
 • Anti-insectenspul

Tip: doe schoenen of laarsjes aan die je gemakkelijk aan en uit kan trekken. In de tent gaan ze namelijk uit. Is het wat vochtig weer? Doe dan vooral laarzen aan. Je loopt namelijk een stuk door het gras en het is niet zo prettig om met kletsvoeten te krijgen. 

Alternatieven
Lijkt het je heerlijk om lekker te ontspannen maar is een weekend iets te veel van het goede? Dan is de Ontprikkeldag misschien wat voor jou. Tijdens deze dag ga je door te ‘doen’ lekker die rust vinden met o.a. Yoga Nidra, stiltewandeling en tussendoor ga je ook lekker lunchen. Wil jij juist nét een stap verder gaan? Dan is het Back to your nature dag of weekend misschien wel het avontuur dat je aan wilt gaan. Kijk of en wanneer er een van deze events gepland staat in de evenementenkalender.

FAQ


Is het alleen voor ondernemers?
In de basis zullen er vooral ondernemers komen. Voel jij dat jij dit nodig hebt en wil je graag aansluiten. Feel free! Hoe meer mensen de verstilling opzoeken en komen ontprikkelen, hoe beter. Als iedereen dat zou doen, zou de wereld er namelijk een stuk mooier uit zien.

Wat als ik geen meditatiekussen heb?
We zitten in de tent op de grond op heerlijke warme schapenvellen. Het is niet noodzakelijk om er eentje mee te nemen, maar sommige mensen vinden het fijner om op een meditatiekussen te zitten. Mocht het mooi weer zijn, dan zitten we buiten.

Hoe blijf ik bereikbaar voor noodgevallen?
Vanaf de start van de dag wordt de mobiel uitgezet om zo echt even los te kunnen koppelen van de grootste prikkelbron. Zit je in een situatie waarbij je bereikbaar wil blijven? Dan kun je het nummer van Desiree doorgeven (06-43456343) en die van Jeroen Wassing (06-13910119). Geef vooraf even door wie jouw contactpersoon is, die je onze nummers gegeven hebt, dan slaan wij die ook op in onze mobiel voor het geval wij hem/haar juist moeten bereiken.

Gaat de mobiel echt de hele dag uit?
Ja, dat is de bedoeling inderdaad. Ook in de pauze. Juist in de pauze. Echt vanaf start tot afronding. Vind je het leuk om een foto te maken van de locatie, je plekje of iets dergelijks, zodat je dat kan delen op je socials? Na de afsluiting mag je lekker klikken als je daar nog zin in hebt.

Moet ik verder nog wat meenemen? 
Ja, een tent en slaapspullen. Denk aan een matje, slaapzak, kussen. Neem ook even een zaklamp mee voor als je in de nacht naar de wc moet. Daarnaast ook het verzoek om 4 liter water mee te nemen zodat je het hele weekend voorzien bent van vocht. We hebben namelijk geen water bij de hand.

Kan ik daar ook douchen? 
Op zaterdag is er een gelegenheid om een fijne douche te pakken. Dit zal ergens in de ochtend en in de avond kunnen. Daarover hoor je meer tijdens het weekend. Neem dus vooral je douchespulletjes mee.

Wat is een smudgebad?
Bij smudgen wordt er rook van lekker ruikende kruiden om je lichaam heen verspreid. Dit zorgt er o.a. voor dat alles wat niet van jou is en aan je ‘kleeft’ van je afgehaald wordt. Emoties van anderen, de stress van de heenreis en zo meer. Heel fijn. <3

Kan er rekening gehouden worden met allergieën of dieetwensen?
Het eten is sowieso biologisch en vegetarisch. Daarnaast zal er ook veel glutenvrij en lactosevrij zijn. Wanneer dat niet het geval is, wordt het vermeld. Heb je bepaalde voeding wat je echt niet mag hebben of niet lekker vindt, dan kun je het vooraf aangeven. Graag vooraf even doorgeven met welke allergieën en dieetwensen we rekening dienen te houden.

Wie is die Désirée eigenlijk?
Désirée is de oprichter van Ondernemenzoalsikdatwil.nl en eigenaar van iDeesonline.nl. Ze is al bijna 10 jaar aan het ondernemen en is zo’n typisch bezig bijtje die veel in de AAN-stand staat. Door de jaren heen heeft ze ervaren hoe waardevol het is om tussen het harde werken door ook zo nu en dan achterover te leunen en daar neemt ze je graag in mee. Op haar website heeft ze een uitgebreide pagina waar je haar wat beter kunt leren kennen. Je kunt ook eens haar LinkedIn-profiel bekijken.

Gegevens

Begin:
23 september 2022 @ 17:00
Einde:
25 september 2022 @ 17:00
Kosten:
€250
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Désirée Wassing-Boerema
Telefoon
0643456343
E-mail
info@ideesonline.nl

Locatie

Ondernemersacademie #ondernemenzoalsikdatwil
Mottenbrink 1e
Onnen, Groningen 9755pp Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0643456343
Scroll naar boven