Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ontprikkeldag voor ondernemers

oktober 26 @ 09:30 | 16:30

€100
Ontprikkeldag voor ondernemers

Voel je dat het eigenlijk best goed zou zijn om een dagje even offline te gaan, even niets te doen, lekker te ontspannen en in je eigen bubbel te stappen? Dan is een Ontprikkeldag wat voor jou!

Soms voel je het gewoon overduidelijk: het zou goed zijn om even een dag niets te hoeven. Dat te doen wat goed voor je is. Te ontspannen. Mobiel weg. Wandelen. Niets doen. Maar oh, wat kan het soms lastig zijn om die stap te zetten. Tijdens een Ontprikkeldag doe je het samen met vijf andere leukerds. Dat maakt het gemakkelijker. Onder begeleiding van Désirée Wassing-Boerema word je heerlijk in de ontspannen watten gelegd zodat je lekker op kunt laden.

Ontprikkelen
Door de dagen heen worden we aan mega veel prikkels blootgesteld. De telefoon heeft daar echt een enorme explosie bovenop gegooid. Het gevolg is dat ons hoofd continue aan staat en dat zorgt er voor dat we minder goed kunnen voelen hoe het gaat, wat we nodig hebben of wat we willen. Met ontprikkelen ga je stap voor stap prikkels wegnemen, waardoor er weer ruimte komt voor datgene wat écht belangrijk is.

Even onbereikbaar
Het zal je vast niet verrassen dat de mobiel de hele dag uit/ op de vliegtuigstand gaat. Schakel op Whatsapp je automatische beantwoorder in, doe het zelfde voor de e-mail en zorg ervoor dat de belangrijkste mensen om je heen weten dat je even in je coconnetje zit. Even niets of niemand die aanspraak op je kan maken, geen afleiding van verschillende apps en social media. Kan soms even schakelen zijn, maar je hebt hem op deze dag echt niet nodig. Juist niet.

In de natuur
Om lekker te kunnen ontprikkelen is in de natuur zijn al een goede eerste stap. Daarom heeft Desiree Wassing-Boerema een grote tent achter in het land gezet waar de dag zal plaats vinden. Even geen muren om je heen maar bomen, alleen dat is al fijn. Geen wifi, maar pen en papier. Geen cv, maar een fijne houtkachel. Lekker het gefluit van de vogeltjes horen, de kippen die rond de tent scharrelen. Heerlijke ingrediënten die het leven eenvoudiger maken en daarmee zorgen voor ontspanning.

De kracht van stilte
Een andere element die zorgt voor ontprikkeling is stilte. Voor veel mensen best spannend en misschien wat ongemakkelijk. Maar het gaat heel snel wennen en je gaat het echt fijn vinden. Door stil te zijn en daarmee dus ook niet sociaal te hoeven zijn, haal je echt een enorme prikkel weg. Je hoeft niet te praten, geen rekening met anderen te houden, niet na te denken over wat je gaat zeggen. Je kunt veel gemakkelijker bij jezelf blijven om je eigen gedachtes en gevoelens te onderzoeken.

Yoga Nidra
Een ander belangrijk element in deze dag is een Yoga Nidra sessie. Yoga Nidra wordt ook wel slaapyoga genoemd. Je hoeft hiervoor enkel stil te liggen onder een dekentje, dus geen gekke of ingewikkelde bewegingen. Yoga Nidra helpt om je gedachtes in je hoofd te verminderen en de gedachtes die je hebt juist positiever te maken. Tijdens zo’n sessie kun je nog dieper ontspannen dan tijdens het gewone slapen. Je kunt het echt zien als een powersessie, want 1 uur Yoga Nidra is vergelijkbaar met 4 uur slaap.

Lunch
Ook het eten gaat een beleving worden. Want stel je eens voor: eten zonder afleiding van piepende wasmachines die klaar zijn, kinderen die van tafel willen, mobiele telefoons, televisies en gesprekspartners. Alle ruis weghalen en focus op je eten. Echt proeven wat je eet. Door de stilte, rust en de ontspanning krijg je veel meer rust in je hoofd. Logisch gevolg is dat je andere zintuigen veel meer ‘aan’ gaan. Daarmee wordt de biologische vegetarische lunch een feestje. Je gaat dingen ruiken die je anders niet zou ruiken en de smaken worden intenser.

Stiltewandeling
Op deze dag ga je ook lekker aan de wandel. Zo kun je letterlijk en figuurlijk jezelf in beweging zetten. Als je meer rust in je hoofd hebt, kun je veel meer genieten van de natuur. Je gaat opeens dingen zien die je anders nooit zou zien of opeens ervaren hoe je voeten stap voor stap in het zand zakken. Je komt letterlijk meer in je lijf. Meer in het nu. Je gaat meer ‘zijn’ en wordt meer één met de natuur en daarmee ook met je eigen natuur. Je komt in verbinding met jezelf. <3

Ontprikkeldag
Je bent welkom vanaf 9.15 uur voor een smudgebad (zie FAQ) en het is fijn als je er uiterlijk om 9.30 uur bent. Zo is er voldoende tijd om iedereen te smudgen én is iedereen er om 9.45 uur klaar voor om te starten.  De dag is volledig verzorgd met lunch, thee en lekkers. Je hoeft zelf dus niets mee te nemen. Tussen 16.00 en 16.30 uur zal de afronding zijn. Houd je agenda aan het eind van de middag leeg, voor het geval het uitloopt. Fijn als je je niet hoeft te haasten. Plan ’s avonds als het even kan ook niets, zodat je lekker kunt nagenieten van de dag.

Dit krijg je:

 • Hele dag op een fijn plek samen zijn met gelijkgestemden
 • Ontspannende live Yoga Nidra sessie
 • Heerlijke biologisch en met liefde klaargemaakte lunch
 • Stiltewandeling door de Onnense polder
 • Thee met lekkers tussendoor
 • Notitieboek Yoga Nidra ontspanning ondernemen
 • Dikke korting op online training Yoga Nidra (als je die wil aanschaffen)
 • Account bij de Ondernemersacademie (als je die nog niet hebt)
 • Toegang tot de besloten Facebook-community

Aanmelden
Ben jij toe aan een Ontprikkeldag? Blok het in de agenda en meld je direct aan. Er is een beperkt aantal plaatsen (max 6) dus als je er bij wil zijn, wacht dan niet te lang. Kosten voor deze dag bedragen 100 euro.

Klinkt goed, ik wil me aanmelden!

Locatie
We komen samen aan de Mottenbrink 1E, 9755 PP Onnen. Er is beperkte parkeergelegenheid op het terrein. Je kunt de auto ook prima aan de kant van de weg parkeren. Nergens zit je met parkeerkosten. Wanneer je het terrein op komt, loop je bij de brievenbussen rechts het pad op, helemaal naar achteren. Eenmaal op het gras loop je langs de moestuin naar achteren en bij het houten schuurtje ga je naar links. Daar zie je de tent dan wel staan.

Meenemen
Op locatie zijn voldoende schapenvachtjes en dekentjes e.d. aanwezig. Om er een nog fijner verblijf van te maken kun je het volgende meenemen:

 • Meditatiekussen om op te zitten
 • Wandelschoenen als je dat prettig vindt
 • Yogamat voor de Yoga Nidra sessie
 • Dikke sokken als je dat prettig vindt
 • Doe vooral lekker chille kleren aan

Tip: doe schoenen of laarsjes aan die je gemakkelijk aan en uit kan trekken. In de tent gaan ze namelijk uit. Is het wat vochtig weer? Doe dan vooral laarzen aan. Je loopt namelijk een stuk door het gras en het is niet zo prettig om met kletsvoeten de dag te starten.

Alternatieven
Lijkt het je heerlijk om lekker te ontspannen maar denk je aan een dag niet genoeg te hebben? Dan is de Ontprikkelweekend misschien wat voor jou. In dit weekend zit al het fijne van de Ontprikkeldag plus nog fijne extra’s zoals lekker kamperen en genieten van het kampvuur. Wil jij juist nét een stap verder gaan? Dan is de Back to your nature dag of weekend misschien wel het avontuur die je aan wilt gaan. Kijk of en wanneer er een van deze events gepland staat in de evenementenkalender.

FAQ

Hoe lang gaan we wandelen?
De route die we gaan lopen is ongeveer 4,5 kilometer. Deze mag je op eigen tempo lopen. Heb je last van je knieën of zijn er redenen waarom je het niet ziet zitten om te wandelen? Geef dit dan vooraf even aan bij Désirée en dan kun je samen even de alternatieven bespreken.

Is het alleen voor ondernemers?
In de basis zullen er vooral ondernemers komen. Voel jij dat jij dit nodig hebt en wil je graag aansluiten. Feel free! Hoe meer mensen de verstilling opzoeken en komen ontprikkelen, hoe beter. Als iedereen dat zou doen, zou de wereld er namelijk een stuk mooier uit zien.

Wat als ik geen meditatiekussen heb?
We zitten in de tent op de grond op heerlijke warme schapenvellen. Het is niet noodzakelijk om er eentje mee te nemen, maar sommige mensen vinden het fijner om op een meditatiekussen te zitten. Je hoeft niet de hele dag te zitten, want we liggen en wandelen lange tijd tussendoor.

Hoe blijk ik bereikbaar voor noodgevallen?
Vanaf de start van de dag wordt de mobiel uitgezet om zo echt even los te kunnen koppelen van de grootste prikkelbron. Zit je in een situatie waarbij je bereikbaar wil blijven? Dan kun je het nummer van Desiree doorgeven (06-43456343) en die van Jeroen Wassing (06-13910119).

Gaat de mobiel echt de hele dag uit?
Ja, dat is de bedoeling inderdaad. Ook in de pauze. Juist in de pauze. Echt vanaf start tot afronding. Vind je het leuk om een foto te maken van de locatie, je plekje of iets dergelijks, zodat je dat kan delen op je socials? Na de afsluiting mag je lekker klikken als je daar nog zin in hebt.

Moet ik verder nog wat meenemen? 
Nee je hoeft verder niets mee te nemen. Juist het verzoek om dit vooral niet te doen. In de tent hebben we beperkte ruimte. Daarom ook het verzoek om, als het even kan, je jas en tas in je auto te laten liggen of thuis te laten.

Wat is een smudgebad?
Bij smudgen wordt er rook van lekker ruikende kruiden om je lichaam heen verspreid. Dit zorgt er o.a. voor dat alles wat niet van jou is en aan je ‘kleeft’ van je afgehaald wordt. Emoties van anderen, de stress van de heenreis en zo meer. Heel fijn. <3

Kan er rekening gehouden worden met allergieën of dieetwensen?
De lunch is sowieso biologisch en vegetarisch. Daarnaast kun je er ook vanuit gaan dat het allemaal glutenvrij en lactosevrij is. Wanneer dat niet het geval is, wordt het vermeld. Heb je bepaalde voeding wat je echt niet mag hebben of niet lekker vindt, dan kun je het vooraf aangeven.

Wie is die Désirée eigenlijk?
Désirée is de oprichter van Ondernemenzoalsikdatwil.nl en eigenaar van iDeesonline.nl. Ze is al bijna 10 jaar aan het ondernemen en is zo’n typisch bezig bijtje die veel in de AAN-stand staat. Door de jaren heen heeft ze ervaren hoe waardevol het is om tussen het harde werken door ook zo nu en dan achterover te leunen en daar neemt ze je graag in mee. Op haar website heeft ze een uitgebreide pagina waar je haar wat beter kunt leren kennen. Je kunt ook eens haar LinkedIn-profiel bekijken.

Gegevens

Datum:
oktober 26
Tijd:
09:30 | 16:30
Kosten:
€100
Evenement Categorieën:
,
Site:
http://www.ideesonline.nl/desiree

Organisator

Désirée Wassing-Boerema
Telefoon:
0643456343
E-mail:
info@ideesonline.nl

Locatie

Ondernemersacademie #ondernemenzoalsikdatwil
Mottenbrink 1e
Onnen, Groningen 9755pp Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0643456343
Scroll naar top