Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Back to your nature Dag

12 oktober 2022 @ 09:30 | 20:00

€75
Ontprikkeldag voor ondernemers

Ben jij er aan toe om een dagje niets te hoeven en niets te doen. Echt even met jezelf te zijn. In de natuur. Jij, alleen met je gedachtes? En lijkt het je fijn om dit samen te doen? Dan is de Back to your nature dag wat voor jou.

Tijdens een Back to your nature dag vertoef je samen met een paar andere ondernemers een hele dag in de natuur. Ieder op zijn of haar eigen vaste plekje én vooral ook zonder afleiding. Geen mobiel, tijd, notitieboek, eten en wat je maar ook kunt bedenken om je door te laten afleiden. Een krachtige manier om tot jezelf te komen, rust in je hoofd te krijgen en ruimte te creëren voor datgene wat aandacht vraagt en écht belangrijk is of bijvoorbeeld antwoorden te krijgen op vragen die spelen.

Verbinding met de natuur
We leven over het algemeen bijna niet meer in verbinding met de natuur. We hoeven ons eten niet meer te zoeken, dat halen we gewoon in de supermarkt. We zijn niet meer aan de seizoenen gebonden, want we kunnen het hele jaar alles halen wat ons hartje begeert. We kunnen alles doen op de momenten dat we het willen. Werken vanuit huis, online, op een mooi eiland. We hebben geen beperkingen meer als het donker wordt, want dan doen we de lichten aan. Maar zo gaan we vaak ook om met onszelf. Zijn we moe, dan nemen we gewoon een shotje cafeïne. Hebben we geen zin dan geven we onszelf een schop(je) onder de kont.

Afleiding
Door de dag heen hebben we veel vormen van afleiding. Simpelweg de volle agenda’s die we hebben zorgen er al voor dat ons hoofd overuren draait, waardoor we weinig ruimte hebben om te voelen. We hebben veel sociale activiteiten. Voor veel mensen de hele dag door: op school, naar het werk, de sportclub, thuis. De hele tijd onder de mensen. En als we daar al niet mee bezig zijn, zijn we druk met het eten. Boodschappen doen, koken, het eten zelf. Maar ook nadenken over het eten. En dan hebben we ook nog de beeldschermen met 24/7 vermaak en een overload aan informatie die we lang niet kunnen verwerken.

Tot jezelf komen
Een Back to your nature dag is een dag om tot jezelf te komen. En waarschijnlijk op zo’n manier zoals je het nog nooit ervaren hebt. Want hoe vaak ben je een hele dag niets aan het doen. Gewoon aan het ‘zijn’. Voor velen van ons is dat toch best een spannend idee. Want waar komt ruimte voor als je uit die doe-modus stapt? Misschien herken je het wel, dat je b.v. naar de sauna gaat of een lange boswandeling maakt en opeens tot mooie inzichten komt. Dat is het effect van rust en stilte. De ruis verdwijnt, je gaat de dingen helderder zien en komt meer in contact met jezelf, je gevoel en wat je wil.

“Ik vond het heerlijk om een dag even niets te hoeven. Heerlijk bijgeslapen in het zonnetje. Geluk met het mooie weer. Toen ik eenmaal lekker uitgerust was, ging ik eens nadenken over mijn vraag: waar wil ik heen met mijn bedrijf? Het gaat zo goed dat ik toe ben aan een volgende stap, maar wat is die stap? Ik pakte voor elke dienst een takje en prikte ze in de grond. Zo kwam ik opeens tot het inzicht dat ik het uitvoerende werk dat ik deed wilde uitbesteden.  Ik wilde me focussen op het het uitzetten van strategieën en geven van trainingen. Fijn om zo tot dit inzicht te komen waar ik al een tijdje op zat te broeden.” – Desiree

Back to your nature
Je bent welkom vanaf 9.15 uur voor een smudgebad (zie FAQ) en het is fijn als je er uiterlijk om 9.30 uur bent. Zo is er voldoende tijd om iedereen te smudgen én is iedereen er om 9.45 uur klaar voor om te starten. Er wordt gezorgd voor een lekker kopje thee. Overdag wordt er niet gegeten, maar na afloop zal er een lekker soepje klaar staan. Tussen 19:30 – 20.00 uur zal de afronding zijn. Houd je agenda voor de avond leeg. Fijn als je je niet hoeft te haasten. Plan ’s avonds als het even kan ook niets, zodat je lekker kunt nagenieten van de dag.

Dit krijg je:

 • Hele dag op een fijn plek samen zijn met gelijkgestemden
 • Bijzondere Back to your nature ervaring
 • Begeleiding van Désirée Wassing-Boerema
 • Thee en ‘s avonds een lichte maaltijd
 • Account bij de Ondernemersacademie (als je die nog niet hebt)
 • Toegang tot de besloten Facebook-community

Aanmelden
Lijkt het je fijn om aan de Back to your nature dag mee te doen? Blok het in de agenda en meld je direct aan. Er is een beperkt aantal plaatsen dus als je er bij wil zijn, wacht dan niet te lang. Kosten voor deze dag bedragen 100 euro.  Omdat dit de eerste keer is, krijg je een korting van 25 euro. Daarmee betaal je voor deze keer 75 euro excl. btw. Fijn als je dan nadien wat feedback wil geven. 🙂

Klinkt goed, ik wil me aanmelden!

Locatie
We komen samen aan de Mottenbrink 1E, 9755 PP Onnen. Er is beperkte parkeergelegenheid op het terrein. Je kunt de auto ook prima aan de kant van de weg parkeren. Nergens zit je met parkeerkosten. Wanneer je het terrein op komt, loop je bij de brievenbussen rechts het pad op, helemaal naar achteren. Eenmaal op het gras loop je langs de moestuin naar achteren en bij het houten schuurtje ga je naar links. Daar zie je de tent dan wel staan.

Meenemen
Op locatie zijn voldoende schapenvachtjes en dekentjes e.d. aanwezig. Om er een nog fijner verblijf van te maken kun je het volgende meenemen:

 • Warme kleding
 • Waterdichte kleding
 • Eventueel een paraplu, zijl of tarp
 • Doe vooral lekkere chille kleding aan
 • Waterfles met 1,5 liter water

Eventueel:

 • Paraplu of tarp voor als het gaat regenen
 • Een fleecedeken voor als het koud is
 • Meditatiekussen voor als we samenkomen in de tent / met het eten

Tip: doe schoenen of laarsjes aan die je gemakkelijk aan en uit kan trekken. In de tent gaan ze namelijk uit. Is het wat vochtig weer? Doe dan vooral laarzen aan. Je loopt namelijk een stuk door het gras en het is niet zo prettig om met kletsvoeten de dag te starten.

Alternatieven
Lijkt het je heerlijk om lekker te ontspannen maar gaat het je iets te ver om een dag zo helemaal niets te doen? Dan is de Ontprikkeldag misschien wat voor jou. Tijdens deze dag ga je door te ‘doen’ lekker die rust vinden met o.a. Yoga Nidra, stiltewandeling en tussendoor ga je ook lekker lunchen. Wil jij juist nét een stap verder gaan? Dan is het Back to your nature weekend misschien wel het avontuur die je aan wilt gaan. Kijk of en wanneer er een van deze events gepland staat in de evenementenkalender.

FAQ

 

Is het alleen voor ondernemers?
In de basis zullen er vooral ondernemers komen. Voel jij dat jij dit nodig hebt en wil je graag aansluiten. Feel free! Hoe meer mensen de verstilling opzoeken en komen ontprikkelen, hoe beter. Als iedereen dat zou doen, zou de wereld er namelijk een stuk mooier uit zien.

Wat als ik geen meditatiekussen heb?
We zitten in de tent op de grond op heerlijke warme schapenvellen. Het is niet noodzakelijk om er eentje mee te nemen, maar sommige mensen vinden het fijner om op een meditatiekussen te zitten. Je hoeft niet de hele dag te zitten, want we liggen en wandelen lange tijd tussendoor.

Hoe blijk ik bereikbaar voor noodgevallen?
Vanaf de start van de dag wordt de mobiel uitgezet om zo echt even los te kunnen koppelen van de grootste prikkelbron. Zit je in een situatie waarbij je bereikbaar wil blijven? Dan kun je het nummer van Desiree doorgeven (06-43456343) en die van Jeroen Wassing (06-13910119).

Gaat de mobiel echt het hele weekend uit?
Ja, dat is de bedoeling inderdaad. Echt vanaf start tot afronding. Vind je het leuk om een foto te maken van de locatie, je plekje of iets dergelijks, zodat je dat kan delen op je socials? Na de afsluiting mag je lekker klikken als je daar nog zin in hebt.

Moet ik verder nog wat meenemen? 
Check het lijstje hierboven even. Dat is alles wel wat je mee te nemen hebt. Heb je zelf nog suggesties over wat je mee zou willen nemen, laat het dan vooral vooraf even weten.

Zijn we de hele dag buiten? 
In de basis wel ja. Ook met slecht weer. Neem dus vooral regenkleding mee als er regen voorspelt is. Of misschien voor de zekerheid, net wat je fijn vindt. Je mag ook gerust een paraplu meenemen of een tarp. Hou er wel rekening mee dat je zelf spullen meeneemt om je tarp aan te bevestigen.

Wat is een smudgebad?
Bij smudgen wordt er rook van lekker ruikende kruiden om je lichaam heen verspreid. Dit zorgt er o.a. voor dat alles wat niet van jou is en aan je ‘kleeft’ van je afgehaald wordt. Emoties van anderen, de stress van de heenreis en zo meer. Heel fijn. <3

Kan er rekening gehouden worden met allergieën of dieetwensen?
De lunch is sowieso biologisch en vegetarisch. Daarnaast kun je er ook vanuit gaan dat het allemaal glutenvrij en lactosevrij is. Wanneer dat niet het geval is, wordt het vermeld. Heb je bepaalde voeding wat je echt niet mag hebben of niet lekker vindt, dan kun je het vooraf aangeven.

Dit kan ik toch ook prima alleen doen?
Klopt. Maar de ervaring leert dat het toch best een stap is om dat werkelijk ook te gaan doen. Zelfs als je het al een keer ervaren hebt en weet hoe waardevol het is. Door het samen aan te gaan wordt het zetten van die stap een stuk gemakkelijker. Juist het samen doen en het delen van de ervaringen geeft een versterkend effect. Daarnaast heb je ook de nodige begeleiding van Désirée Wassing-Boerema voor als je ergens op de dag, op wat voor manier dan ook, support nodig hebt. 

Wie is die Désirée eigenlijk?
Désirée is de oprichter van Ondernemenzoalsikdatwil.nl en eigenaar van iDeesonline.nl. Ze is al bijna 10 jaar aan het ondernemen en is zo’n typisch bezig bijtje die veel in de AAN-stand staat. Door de jaren heen heeft ze ervaren hoe waardevol het is om tussen het harde werken door ook zo nu en dan achterover te leunen en daar neemt ze je graag in mee. Op haar website heeft ze een uitgebreide pagina waar je haar wat beter kunt leren kennen. Je kunt ook eens haar LinkedIn-profiel bekijken.

 

Gegevens

Datum:
12 oktober 2022
Tijd:
09:30 | 20:00
Kosten:
€75
Evenement Categorieën:
, ,

Organisator

Désirée Wassing-Boerema
Telefoon
0643456343
E-mail
info@ideesonline.nl

Locatie

Ondernemersacademie #ondernemenzoalsikdatwil
Mottenbrink 1e
Onnen, Groningen 9755pp Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0643456343
Scroll naar boven